„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

16 és felette

Nincs kép -tól

Pastor pince

Megnyílt Juhász Tibor új kóstolóterme! A 15-20 fő befogadására alkalmas vendéglátóhely kockás abrosza és bútorzata autentikus környezetet biztosít. Jó időben…

Nincs kép -tól

Osztatlan siker Bősz Adrián borkóstolóján

Nagyon nagy sikert aratott Bősz Adrián az Ostrom Caféban tartott Fiatal Szekszárdi Borászok rendezvény-sorozatán. Neiner Andris, Németh Janó, Pósta Péter,…

Nincs kép -tól

Fazekas Sándor: a bor stratégiai terület

A bor sokkal több, mint egy mezőgazdasági termék: az országimázs része, stratégiai terület – jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter pénteken…

Nincs kép -tól

Merfelsz Pince, borászat

A Merfelsz Pincében a kézműves borászat termékeivel ismerkedhet meg az érdeklődő, hideg és meleg borkorcsolyák kíséretében.

Vesztergombi-Rose -tól

Vesztergombi Pince

A szőlőtermeléssel és borászkodással foglalkozó Vesztergombi családról már az 1700-as évekből fellelhető írásos emlék. Ebből az időből származik a családi címer is, mely egyértelműen utal a szőlőtermelő, borászkodó múltra.
Szekszárd első hegybírájának Vesztergombi Györgyöt választották ami abban az időben igen magas szakmai és társadalmi elismertséget jelzett.
A következő generációk is nagy szakértelemmel és gondossággal folytatták a gazdálkodást, ezen belül a szőlészkedést és a borászkodást.
Pincészetünk meghatározó borásza Vesztergombi Ferenc, aki 1970-től hivatásszerűen borászkodik. Munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő “Év Borásza” címet.
1996-tól a pincészetnél dolgozik, ma már végzett borászként, Csaba fiunk is.