„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

A kutatást, a feldolgozóipart és a turizmust fejlesztenék Tolnában

Közzétéve: 2013.01.28 — Hírek

A kutatás-fejlesztés (K+F), a piacképes feldolgozóipar és a turizmus erősítése a Tolna megyei fejlesztési koncepció három stratégiai célja a 2014-2020-as időszakban, a koncepciót szerdán gazdaságfejlesztési konzultáción ismertették Szekszárdon.

A társadalmi vita előtt álló koncepció Szekszárdon a szőlészeti-borászati, valamint Tamási és Paks térségében az energetikai K+F tevékenységet, Dombóvár és Tamási térségében pedig a mezőgazdasági kutatásokat ösztönözné – ismertette Naszvadi Balázs, a Tolna megyei önkormányzat területfejlesztési osztályának vezetője polgármesterek, vállalkozók, kamarák megyei vezetői előtt. Az elképzelések között szerepel a tejipar fejlesztése is, ami főként a piacképes, egyedi tejipari termékek előállítását szolgálná. Az idegenforgalmi fejlesztések célja a Sió turisztikai hasznosítása, egy Duna menti rekreációs térség megvalósítása, és a pincefalvak turizmusának erősítése – mondta a szakember.

Puskás Imre (Fidesz-KDNP), a Tolna megyei közgyűlés elnöke megjegyezte: várhatóan a 2014 és 2020 között rendelkezésre álló európai uniós források tíz százalékáról a megyei önkormányzatok dönthetnek. Ez „jó néhány milliárd forint” forrást jelent a Tolna megyei fejlesztésekhez – tette hozzá az elnök.

Címkék:

, , , ,