„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

A Tokaj-Hétszőlő lett Magyarország legszebb szőlőbirtoka az idén

Közzétéve: 2012.10.16 — Hírek

A Bor és Piac szaklap által meghirdetett pályázatra olyan szőlőbirtokok nevezhettek, amelyek gazdálkodásuk során – azon túlmenően, hogy a legjobb minőségű szőlő és bor előállítására törekednek – gondot fordítanak a természet értékeinek megőrzésére, a szőlő és a pincészet esztétikai megjelenésére, a birtok és a környező táj harmóniájának kialakítására – tájékoztatta a Tokaj-Hétszőlő az MTI-t.

A szaklap weboldalára ötven pályázó töltötte fel az adatait, valamint a birtok, a pince és a vendégtér fotóit. Az internetes közönségszavazást követően a tíz legtöbb szavazatot kapott birtokot a zsűri is felkereste.
    A Tokaj-Hétszőlő szőlőbirtok által megnyert pályázat második helyén a hat hektáros csopaki Szent Donát Pince végzett, harmadik az erdőbényei Béres szőlőbirtok lett.

A Tokaj-Hétszőlő 1991-ben alakult, francia tőkebevonással. Ötvenhat hektárnyi, új telepítésű, összefüggő szőlőültetvényt művelnek ökológiai gazdálkodással. A birtokhoz tartozik a több mint ötszáz éves Rákóczi-pince Tokaj belvárosában, valamint az 1700-as évek elején épült Rákóczi-Dessewffy Kastély is.

 

Címkék: