„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Idén is kiemelten ellenőrzi a Nébih az import borászati termékeket

Közzétéve: 2012.10.16 — Hírek

A szervezet közleményében ismerteti: a szőlőtermés mennyisége az idei év rendkívül aszályos időjárása miatt jóval elmarad a korábbi évekétől, a hazai bortermelés emiatt jelentősen csökken. Mindez várhatóan hatással lesz a külföldről származó borok és mustok behozatalára is, így ismét indokolttá vált az import borok kiemelt ellenőrzése.

A Nébih az első magyarországi tárolási helyükön – nagy- és kiskereskedelmi egységekben, elosztó központokban, hűtőházakban és előállító létesítményekben – ellenőrzi, hogy a borok megfelelnek-e az élelmiszerjog előírásainak. Az előállító helyek mellett raktárakban, hűtőházakban és szállítmányozás közben is várhatók hatósági vizsgálatok.

Az első magyarországi tárolási helyen végzett vizsgálat a kísérő dokumentumokra is kiterjed, a szakemberek ellenőrzik az egyes tételek számláit, a pincekönyveket, a szállítási okmányokat és a laboratóriumi vizsgálati eredményeket is. A borokból mintákat is vesznek, és laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá.

 

Címkék:

, , , ,