„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Ismét boroscímke-pályázatot hirdettek grafikusoknak

Közzétéve: 2013.03.19 — Hírek

Az alkotói pályázat célja egyrészt a fiatal borászok és grafikusok együttműködésének elősegítése, másrészt a magyar borászok termékei vizuális megjelenésének és eladhatóságának javítása. 
A szervező Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft. meggyőződése, hogy a magyar kreativitás és a magyar bor párosításából világszínvonalú termékek születnek – olvasható a szervezők közleményében. A kiválasztott borokkal szeretnének minél teljesebb képet adni a magyar borászatról regionális szinten is, ezért külföldi rendezvényeken és a május végén az Akváriumban megrendezendő Gasztro-Zsibongáson is bemutatják a pályaműveket.
A pályázatra március 28-áig lehet jelentkezni, a pályázati anyag a www.cegerajobornak.hu internetes oldalon tölthető le. Az első forduló tíz legjobb pályázója tíz fiatal borász egy-egy borának vagy borcsaládjának tervezhet arculatot a második fordulóban. A pályázat nyertese egymillió forint, a második helyezett 300 ezer forint jutalmat kap, a közönségdíjasnak pedig 250 ezer forint jár. A 3-10. helyezetteket 50 ezer forintos munkadíjban részesítik.
Az elmúlt évben 225 grafikus indult el a versenyen. A program sikerességét jelzi, hogy a döntőben párt alkotó tíz borász és tíz grafikus szinte kivétel nélkül folytatja a közös munkát. A tíz döntős munkát kiállítás keretében mutatták be az idén többek a Római Magyar Akadémián, a berlini Collegium Hungaricumban, a Párizsi Magyar Intézetben.

 

Címkék:

, , , , , ,