„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Ismét Humor- és Borfesztivált rendeznek a fővárosi Ráday utcában

Közzétéve: 2012.09.06 — Hírek

A második alkalommal megtartott rendezvényen a rendezők különféle “szigetekkel” várják az érdeklődőket: lesz Humor-sziget, Zene-sziget, Koktél-sziget, Tapas-sziget, Fröccs-sziget és Karikatúra-sziget is – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Az ország neves borászatai és pálinkafőzdéi mutatják be termékeiket, az italokat kóstolgató vendégeket pedig a két nap alatt olyan humoristák szórakoztatják, mint Frech Zoltán, Hódi Richard, Ihos József, Maksa Zoltán és Nádas György.

Mint a szervezők kiemelik, nem véletlenül választották a fesztivál helyszínéül a Ferencvárost, hiszen az mindig is a főváros “gyomra” volt: malmok és vágóhidak, élelmiszeripari üzemek, szeszipari gyárak sorakoztak itt, illetve nagy hagyománya van a szikvíziparnak is. A fesztivál idén kibővül a Borvacsorák hétvégéjével: tizenöt étterem szervez a kiállító borászokkal összefogva többfogásos borvacsorákat péntek és szombat este. A fesztivál látogatása ingyenes, szeptember 7-én és 8-án, pénteken és szombaton 10-23 óra között várják az érdeklődőket. A részletek megtalálhatók a www.humoresbor.hu internetes oldalon.