„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Jövő pénteken rajtol a 17. Magyar Borok Útja Rali

Közzétéve: 2012.08.21 — Hírek

A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az augusztus 24. és 26. között sorra kerülő eseményen több mint 90 páros indul, köztük ismert színészek, politikusok, újságírók, sikeres üzletemberek és neves közéleti személyiségek.

Ferjáncz Attila sportigazgató szerint “az idei verseny nagyon hosszú és nagyon nehéz lesz.” A résztvevőknek ugyanis a három nap alatt közel 900 kilométert kell autózniuk a Budapest–Tokaj–Eger–Siófok–Budapest útvonalon, s közben 23 pincészetet és három pálinkafőzdét látogatnak meg. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse az ország történelmi borvidékeit, a borkultúrát, valamint a falusi turizmust.
A Magyar Borok Útja Ralin autóba ül többek között György István, Budapest főpolgármester-helyettese, Bárándy György volt igazságügyi miniszter, Győrfi Pál, a Országos Mentőszolgálat szóvivője, valamint Szabó Dóra és Hódi Anikó szépségkirálynők. A rendezvény háziasszonya ismét Orosz Barbara színművésznő lesz.
A szervezők a hagyományoknak megfelelően ezúttal is nagy figyelmet fordítanak a biztonságra, szigorúan ellenőrzik majd, hogy az indulók betartják-e a KRESZ előírásait, sőt, minden nap meg is szondáztatják őket. A megadott útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását, vagy a gyorshajtást a versenybírók pontlevonással sújtják majd. A Hungaroring csúszós, vizes tesztpályáján és a pincészeteknél ügyességi játékokkal, valamint vidám vetélkedőkkel színesítik a programot.
A szervezők több kategóriában – például legjobb női páros, legjobb politikus páros, borászok kupája, legbiztonságosabban versenyző páros, a csínytevők párosa – fognak győztest hirdetni. A rendezvény jótékony célokat is szolgál. A zárónap ünnepélyes díjátadó gáláján tombolát és borárverést tartanak, s a befolyó összeget az Afrikai–Magyar Egyesületnek ajánlják fel.