„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Kantoni delegáció Hevesben: a borgazdaságot tanulmányozzák

Közzétéve: 2012.09.06 — Hírek

A 104 millió lakosú Kanton (Guangdong) tartomány Kína egyik legfejlettebb régiója, ahol dinamikusan nő a lakosság fogyasztása, ezért lehetőség volna a híres magyar vörösbor exportjára – mondta Csen Csiacsi (Chen Jiaji), a tartományi mezőgazdasági hivatal vezetője újságíróknak.
    A küldöttség látogatást tesz több borászatban is, ugyanis fel kívánják térképezni a kínai borgazdasági befektetések lehetőségét – tette hozzá a delegációt vezető kantoni politikus.
    Szabó Róbert azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt években dinamikusan fejlődtek a magyar-kínai kapcsolatok. Ezt a gazdasági együttműködés erősödése is jelzi; a többi között a Heves megyei Verpeléten is működik egy kínai befektetők által létesített élelmiszeripari üzem.
    Ebben a helyzetben továbbra is várják kínai befektetők megjelenését a megyében, a szőlő- és borgazdaság területén is – mondta a közgyűlési elnök.
    A 178 ezer négyzetkilométer területű dél-kínai tartomány az ázsiai ország egyik leggazdagabb régiója. A területén állítják elő a kínai GDP közel 13 százalékát.

 

Címkék:

, ,