„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Magyar alkalmazáscsomag okostelefonokra és táblagépekre

Közzétéve: 2012.10.16 — Hírek

Noha a Samsung 2012 második negyedévétől a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának számít, a vállalat számára fontos, hogy készülékei használóit lokálisan is megszólítsa. A cég androidos okostelefonjaira és táblagépeire ezért rövidesen exkluzív, magyar applikációkból álló alkalmazások is letölthetők lesznek – jelentette be a Samsung App Mix csütörtöki budapesti sajtóbemutatóján Kunos Balázs.

Mint a Samsung Magyarország mobil üzletágának vezetője hozzátette: október közepén 11 alkalmazás, év végéig pedig további négy, szintén ingyenes applikáció válik elérhetővé minden Android 2.3-as vagy frissebb rendszerrel felszerelt Samsung okostelefon és táblagép tulajdonosa számára. A letöltést segítő keretalkalmazás decembertől már előtelepítve érkezik az újonnan gyártott készülékeken.
    Az új applikációk közül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Médiatára a közmédia aktuális és archív tartalmainak elérését egyaránt lehetővé teszi.

Kiállítás-kereső alkalmazást kínál a Port.hu: az okostelefonok tulajdonosai így országszerte 200-300 múzeum és galéria állandó és időszaki kiállításai, programjai közül választhatnak, számos szűrőt alkalmazva.

A VinCe Bor felhasználói egyedi jellemzők alapján kereshetnek a borfajták között. A kiválasztott bort speciális adatlap ismerteti; a menüválasztékot pincekereső, boresemény-ajánló és étel-bor párosító funkciók is gazdagítják. A jelenleg 400 pince 600 borát tartalmazó adatbázis kéthavonta bővül minden, a magazinban tesztelt bor adatlapjával. A VinCe Gasztro több mint 200 recept közül a felhasználók hangulatához és az alkalomhoz illő ételt ajánlja, továbbá fesztiválajánlót és gasztrolexikont is tartalmaz. Különlegessége az intelligens bevásárlólista, amely egy menüsor esetén összesíti a különböző fogások alapanyag-igényét.

Hangalapú városnéző túrákat kínál belföldön és a világ 85 nagyvárosában a PocketGuide. Az alkalmazás összes magyarországi és egy szabadon választott külföldi túrája ingyenes lesz, de további túrák is vásárolhatók hozzá. A Kincs Gyermekmagazin applikáció a gyerekeknek és fiataloknak szóló programok között könnyíti meg az eligazodást, napi bontásban is. A folyamatosan frissülő, tematikus lista jelenleg 250 helyszínt, 200 különböző programot és 500 programidőpontot tartalmaz.
    Fontos információkat nyújt az országos légszennyezettség-mérő és a budapesti illemhely-kereső, míg az összes fontosabb magyar divatüzlet adatait tartalmazó Fashion Issue hasznos tippeket ad a felhasználóknak. A Mesekönyvek alkalmazás rövid, interaktív könyvecskék formájában kínál ismert meséket, a Tudatos fotózás pedig a fényképezés iránt érdeklődőket vezeti be a fotózás világába.

 

 

Címkék:

,