„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

MVH: nőtt a borászatok támogatási igénye

Közzétéve: 2012.11.21 — Hírek

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez 2011-től igényelhető támogatásról szóló VM rendelet értelmében mintegy 4 millió euró (közel 1,2 milliárd forint) áll rendelkezésre új borászai gépek beszerzéséhez. A kérelmezési időszak november 5-én kezdődött.
A közleményben ugyanakkor az MVH azt is megjegyzi: a kérelem-bírálat elsődleges tapasztalatai azt mutatják, hogy – bár a megelőző két évben is hasonló módon zajló igénylési folyamat az idén még egyszerűsödött is – a kérelmezők a szokásosnál több hibát vétenek a kérelmek összeállításánál. Így például nem szerepelnek a rendeletben előírt kötelező tartalmi elemek, hiányos a számlaösszesítő kitöltése, vagy a kérelmező elmulasztja a jogszabályban előírt nyilatkozatok csatolását. Ezért a kérelmek hiánypótlásra szorulnak.
Fontos tudnivaló – emlékeztet a hivatal -, hogy a támogatás odaítélése a kérelmek benyújtási sorrendjének megfelelően történik. Azok a kérelmek azonban, amelyeknél hiánypótlásra van szükség, csak annak teljesítésével, a szükséges kiegészítések, javítások beküldése után kerülnek be a bírálati sorrendbe – olvasható a közleményben.

 

Címkék: