Osztatlan siker Bősz Adrián borkóstolóján
Nagyon nagy sikert aratott Bősz Adrián az Ostrom Caféban tartott Fiatal Szekszárdi Borászok rendezvény-sorozatán. Neiner Andris, Németh Janó, Pósta Péter, Gál Attila (Tringa) és Vesztergombi Csaba után Adrián volt a vendég és igazi (kellemes) meglepést okozott fehérboraival és lenyűgöző előadásával. Szervezőként öröm volt nézni, ahogy a borkedvelő vendégek egyre nagyobb figyelemmel kísérték Adrián előadását. Először a finom borra kapta fel mindenki a fejét, aztán szépen lassan mindenki rájött, hogy vendég-borászunk olyan információkat és olyan stílusban tesz közzé, hogy vétek lenne nem figyelni. Szépen terjedt az is teremben, hogy a címkéket is érdemes megnézni. A bort kísérő feliratok már-már szépirodalmi kategóriába tartoznak:
“Tölgyfa árnyékában találtam rá a helyre. Az ezeréves sziklán. Tarisznyámban húsos barack, mézes kajszi és hamuban sült pogácsa. Kovakő és lámpaolaj. Vállamon az élet. Kérdéseire itt találok választ. Ketten találunk majd. A bor és én.”
A címkén látható grafikák is művészinek “találtattak”. A fekete gólya pedig a mienk, a szekszárdiaké, sajnálom!
De nem álltunk meg a fehér kadarkánál és a rajnai rieslingnél, finoman tartottunk a “nagy vörösök” felé. Adrián hite a kékfrankosban a tétovázókat is meggyőzte, a végén pedig egy Cabernet Franc, Merlot és Kékfrankos “kombi” végképp feledhetetlenné tette a gasztroélményt.
Megtudtuk, hogy Adrián a bort élelmiszerként kezeli, érezhető volt, hogy bízhatunk a “termékben”, nyakamat rá, hogy a készítés során az alapanyag minőségére és a készítés körülményeire nem lehet panasz.
Adriánt, mint előadót és a borait is teljes szívemből ajánlom. Lehet üldögélni nyáron esténként a Rajnai Rizling 2008 nélkül egy teraszon, de minek…
Címkék:borágazat, borász, borászat, borkóstoló, bortúra, borturizmus, borvidék, bősz, Bősz Adrián, Cabernet Franc, Kadarka, kékfrankos, neiner andrás, németh jános, Ostrom Café, pincészet, szekszárdi bor, szekszardi borász, szekszárdi borvidék, szekszardibortura, Vesztergombi, vörös, vörösbor