„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Pósta Péter tartott borkóstolót a Vár oldalában

Közzétéve: 2013.10.18 — Hírek
Immár 4. alkalommal láthattunk vendégül szekszárdi borászt a Szekszárdibortúra.hu rendezvényén. Neiner Andris, Németh Janó és Vesztergombi Csabi után Pósta Peti káprázatta el a borszerető közönséget. A baráti hangulatú eseményen Peti Cabernet Franc-ja lett legtöbbünk jóbarátja, de a Rosé és a Fuxli is igen jó “felütésnek” bizonyult. A Kadarkát pedig – szekszárdiként – mindig büszkén ajánljuk.
Az est folyamán új kifejezést vezettünk be, a bortudomány terminológiájába bekerült a – kóstolás, visszakóstolás sorozatba illő –  “túlkóstolás” kifejezés. Aki túlkóstolt az est folyamán, megtapasztalhatta az Ady Endre által leírt fajtáit a mámornak, mely a tüzesedést követő hajnali gyakori ébredésekből fakadó művész-érzés. Aztán volt, aki egyszerűen csak kétszer akart fizetni, ezzel bizonyítva a túlkóstolás létezését. Arra pedig nincs magyarázat, hogy miért két puszival köszönt el a borásztól minden hölgyvendég.
Köszönöm a vendégeknek, hogy eljöttek, jó hangulatot teremtettek és teltházat csináltak!
Köszönöm Péternek, hogy színes estét tartott!
Köszönöm az Ostrom Cafénak a helyszín szinvonalas biztosítását!
Címkék:

, ,