„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Százötvenezer palack Csabagyöngye készült Badacsonyörsön

Közzétéve: 2012.09.06 — Hírek

Varga Péter tulajdonos, a Varga Pincészet Kft. ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: a Csabagyöngye érlelés nélkül készül, vagyis hidegkezelés után rögtön palackozzák.
    A Varga pincészet 1993-ban kezdte meg működését, az első évben 800 ezer palack borral, tavaly már 11,4 millió palackot értékesítettek, az idén pedig elérik a 12 milliót – közölte Varga Péter.
    Hozzátette: a borászat egyetlen évtől eltekintve a gazdasági válság éveiben is képes volt szerényen növekedni.
    A pincészet közepes árfekvésű borokkal kezdte meg működését, 10 évvel ezelőtt azonban saját szőlőbázist hozott létre zömében saját telepítéssel, ami lehetővé tette presztizsborok készítését is.