„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Turisztikai szakma Évadnyitó Gála szekszárdi borászokkal

Közzétéve: 2014.02.04 — Hírek

A Szekszárdibortúra.hu kapta a megtisztelő felkérést a Turizmus Kft-től, hogy a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Turisztikai szakma Évadnyitó Gálájára szekszárdi borászokat szervezzen. A rendezvény rangját mutatja, hogy a nyitóbeszédet Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter tartotta. A rendhagyó beszéd választ adott néhány – a szakma által feltett – kritikus megjegyzésre. Miniszter úr előadását díjátadó követte, aztán eljött a “mi időnk” és a vendégek megrohanták a standunkat.

4 pincével képviseltük a szekszárdi régiót. A teljes turisztikai szakmát felvonultató rendezvény vendégei megkóstolhatták Gál Attila “tolmácsolásában” a Tringa pince borait, Bősz Adrián sajátjait kínálta, Juhász Tibor (Pastor pince) és Vesztergombi Csaba borait pedig együtt kínáltuk. Adrián mély benyomást tett a borkedvelő közönségre fehér kadarkájával, míg Attila leginkább Diablojára lehetett büszke. Vesztergombi Csabi Turulja sok “régi ismerőssel” találkozott, szinte be se kellett mutatni. Elismerést kapott Juhász Tibi Kékfrankosa is és az egyedi címkék kaptak sok-sok dícséretet.

Az est jó alkalmat szolgáltatott új üzleti kapcsolatok építésére. Darázs György a Lázár Lovaspark ügyvezető igazgatója hosszasan egyeztetett Adriánnal a közös jövőről. László Gyula a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály titkára csak annyit mondott mosolyogva Attilának: “ Rég voltunk Szekszárdon”. Hága Péter a Lifestyle Hotel Mátra szállodaigazgatója szívesen látná borászainkat a szokásos havi vendégborász akciójukban. Sárdi Rezső Új-Zélandi konzul is elégedettnek tűnt, ahogy a KÉSZ Holding Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, Pintyőke Marcell is.

A borok népszerűsítésével nem áltunk meg a határon. Volt horvát, görög és francia vendégünk is, egytől-egyig visszajöttek a pultunkhoz, ezzel ismerve el, hogy magas minőséggel szolgáltuk ki az esemény vendégeit.

Köszönjük a meghívást, a bemutatkozási lehetőséget a Turizmus Kft.-nek, külön köszönet jár Ötvös Edinának és Nagy Katalinnak.

Címkék:

, , , , ,