„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés
« Vissza az előző oldalra

Bősz Adrián

#2192 — Feladva: 2014.11.07 —

Leírás

Nem borásznak készültem, de talán ez a sorsom. Eredetileg műszaki pályán indultam el, a gépészetben szereztem tapasztalatokat – talán innen ered a gyakorlatias gondolkodásom, a rend szeretete. Azt mondják, még a boraimban is érezni ezt a precizitást és odaadást. Szeretném magam is azt hinni, hogy ez így is van.

Hogy mégis a bor lett az életem, talán elsősorban a nagyszüleimnek köszönhetem. Tőlük kaptam mintát az életre, hogy szorgalommal és becsülettel kell művelni a szőlőt. Nagyapám Bátán művelt szőlőt és készített belőle bort. Az ott eltöltött idő, akár szüretkor, akár metszéskor a mai napig meghatározza viszonyomat a szőlőhöz és a borhoz. A pincészet borainak egy része még mindig erről a területről származó szőlőből készül.

A szőlő egyébként több területről származik, a saját területek mellett mintegy négy hektárról vásárolok fel – mindig ugyanarról a területről, ugyanattól a gazdától. Benne megbízom, hiszen sok évtizedes tapasztalattal gondozza a szőlőterületeit, melyek Szekszárd egyik legkülönlegesebb területén helyezkednek el. Az egyik kiemelt terület a Látóhegy, mely területen a prémium tételekhez nevelik a szőlőt, erős terméskorlátozás mellett. A másik és talán legfontosabb terület a Cenege-dűlő, ahonnan szintén jelentős mennyiség kerül aztán szüretkor a pincébe. A szőlő nagy része még viszonylag friss telepítés, bár már mind termőre fordult, klasszikus öregtőkés területből kevesebb van.


Tulajdonságok

  • borász Bősz Adrián
  • cím Báta,
  • szolgáltatás jellege Borászatok
  • vendéglátás Borkóstoló
  • befogadóképesség

Ajánlatkérés - szeretnék bortúrázni!

Milyen évet írunk?

A Küldés gombra kattintva ajánlatkérését eljuttatjuk a vendéglátója részére.

KÜLDÉS

Amire még szüksége lehet:



Szeretném megosztani a borral kapcsolatos élményemet

Egy hozzászólás

  1. hegyig szerint:

    Adriántól még: “Olyan borokat szeretnék készíteni, amelyek mindig a magas minőséget célozzák meg, de egyben a jól iható borok közé sorolhatóak. Olyan borokat, melyek nem csupán a szekszárdi stílust képviselik, hanem a Bősz Adrián-féle egyedi stílust is. Ez pedig szerintem elsősorban a gyümölcsösség és tisztaság.”

Összes hozzászólás megjelenítése

Térkép