„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés
« Vissza az előző oldalra

Gemenci Állami Erdei Vasút

#1930 — Feladva: 2013.08.30 —

Leírás

Közvetlenül az elindulás után – mielőtt még keresztezné a töltést és belépne az ártérre – elhalad az Arborétum mellett. Az árnyas fák alatti ösvényeken – a kisvasutazás előtt, ill. után – könnyű sétát tehetünk.

Állomások:

Vadmegfigyelő
Lassi
Malomtelelő

A Lassitól egy kilométerre lévő Malomtelelő megállóhelytől induló tanösvényen végigsétálva (kb. 45 perc) tájékoztató táblák segítségével ismerkedhetünk meg a Gemenci erdő állat- és növényvilágával, vagy a Duna mederváltozásaival.
A vonattal tovább utazva elhaladunk, pl. a Grébec-Duna, a Bárkarakodó-rét, vagy a Hamis-tó mellett, illetve magunk mögött hagyjuk a Gyöngyösoldal-, a Szomfovai Delta- és az Ásásduna forgalmi kitérőket.
Gemenci Delta
Gemenc-Dunapart
Keselyűs
Bárányfok

A vonatról leszállva rövid erdei séta után elhagyhatjuk a Gemenci erdőt. A végállomás körül kialakított Bárányfoki tanösvényen is sétálhatunk (kb. 55 perc), megtekintve a jellegzetes ártéri tájat, a vegetáció jellemző fajait, az erdei élőhelyeket.
Az erdő szélén helyezkedik el a Gemenci kiránduló Központ, és itt tekinthető meg a Duna-Dráva Nemzeti Park „Élet az árterén” kiállítása is.Amire még szüksége lehet:Szeretném megosztani a borral kapcsolatos élményemet

Összes hozzászólás megjelenítése

Térkép