Takler Pince
Leírás
Pincészetünket hárman irányítjuk ( Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András ) A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörös borainkat.
Jelenleg közel 70 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér. A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítünk.
Borászati hitvallásunknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítünk a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörös boraink 1.5-2 éves ászokhordós illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.
Tulajdonságok
- borász Takler Ferenc
- cím 7100 Szekszárd, Decs-Szőlőhegy, HRSZ 1799
- szolgáltatás jellege Szállások, Borászatok
- vendéglátás Borkóstoló, Melegkonyha, Szállás
- befogadóképesség 5 fő és alatta, 6-15 között, 16 és felette
- #1 bor Sauvignon Chardonnay 2012
- #2 bor Kékfrankos Rosé 2012
- #3 bor Bartina Cuvée 2007 (13. Vinagora arany)