„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés
« Vissza az előző oldalra

Takler Pince

#1690 — Feladva: 2013.08.22 —

Leírás

Pincészetünket hárman irányítjuk ( Takler Ferenc és két fia, Ifjabb Ferenc és András ) A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörös borainkat.

Jelenleg közel 70 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér. A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítünk.

Borászati hitvallásunknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítünk a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörös boraink 1.5-2 éves ászokhordós illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.


Tulajdonságok


Ajánlatkérés - szeretnék bortúrázni!

Milyen évet írunk?

A Küldés gombra kattintva ajánlatkérését eljuttatjuk a vendéglátója részére.

KÜLDÉS

Amire még szüksége lehet:



Szeretném megosztani a borral kapcsolatos élményemet

Összes hozzászólás megjelenítése

Térkép