„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Rizling és cabernet franc a Pécsi Tudományegyetem bora

Közzétéve: 2013.10.01 — Hírek

Pécs (MTI) – A Mestrineli Borászati Kft. 2012-es évjáratú pécsi rizling házasítása és a Takler Pince 2009-es cabernet franc vörösbora nyert a Pécsi Tudományegyetem bora címért folytatott idei versenyben.

Az esemény csütörtöki, pécsi eredményhirdetésén elhangzott, hogy a két győztes bort 14 pincészet 22 mintájából választotta ki a “vakon” kóstoló társadalmi zsűri, a Takler Pince immár negyedszer adhatja az egyetem vörösborát.
A nyertes nedűkből kategóriánként 800 palackot vásárol az egyetem. Az egyedi címkével ellátott italok ajándékul szolgálnak az intézmény partnereinek, vendégeinek.
A Pécsi Tudományegyetem 2000 óta szervezi meg az egyetem bora versenyt a Dél-Dunántúl borvidékein. A pincészetek felé elvárás, hogy a benevezett borok ne legyenek drágák, az intézmény nagy tételben tudjon vásárolni belőlük.

Az egyetem bora rendkívül népszerű, az intézmény a vásárolt tételeken felül általában utórendelésre is “kényszerül”.

Címkék: