„Micsoda évjárat!”- hangzik el a felkiáltás minden ősszel a szekszárdi szőlőtőkék között. Ezrek szüretelnek ilyenkor és készítenek saját bort. A szüret után csendesebb, de izgalmasabb téli időszak következik, hiszen rövidesen kimondja az ítéletet a borértő közönség: „Micsoda évjárat!”
Rendelés

Tisztelt Erdőjárók!

Közzétéve: 2013.08.30 — Hírek

 

 

A Gemenc Zrt. a 2009. évi XXXVII. (az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló) törvény 94. ? (1)a) értelmében
2013. szeptember 1-től szeptember 30-ig
minden nap 15:00 és másnap reggel 09:00 között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el.

 

Kérjük 2012.09.01.-09.30.
időszakban csak
09:00 és 15:00 óra között
tartózkodjon az erdő területén!

Pörböly „Gemenc kapuja” – az ártéri erdő szélén, két régió határán fekszik. Közúton, vagy vasúton egyaránt jól elérhető. Az M6-os autópálya Bátaszéki csomópontjától (163 km) mintegy 10 km-re, az 55. számú főúton haladva közelíthető meg a Bajától nyugatra, a Duna jobb partjától néhány kilométerre épült központ.

Innen indul az ártéri rengetegbe a közkedvelt Gemenci Erdei Vasút és itt található a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ, melynek megújult objektumait 2007. tavaszán adták át a nagyközönségnek. Az új fogadóépület európai uniós színvonalon nyújt széleskörű szolgáltatásokat. A múzeum betekintést enged a Sárköz néprajzába és bemutatja a gímszarvast, ill. az ártér élővilágát, valamint az erdészet, a gazdálkodás összegyűjtött tárgyi emlékeit. Itt kapott helyet a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény is.

A Pörbölyi Erdei Iskola szálláshelyekkel és ebédlővel, szabadtéri tanteremmel, kézműves foglalkoztató helyiségekkel, kerti dísztóval, játszótérrel várja a gyermekeket, diákokat.

A pörbölyi állomástól, fogadóépülettől induló új ösvényen néhány perces sétával elérhető az arborétum, de a most létesített nagyrezéti vadmegfigyelőhelyet is innen lehet megközelíteni.
A kisvasút pályaszakasza mentén található tanösvények és játszóterek, a megfigyelőtornyok, a halászati bemutatóhely segítségével ismerheti meg a nagyközönség ezt a páratlan, növény- és állatvilágát tekintve egyedülálló tájat.

Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Pörbölyi Ökoturisztikai Központ
H-7142 Pörböly, Bajai út 100.

Címkék:

, , ,